Authentiek Italiaans familie­restaurant sinds 1985

Over Da Luca Amersfoort

Luca & Christa

In de jaren 80 kwamen Christa en Luca elkaar tegen in Luca’s geboorteplaats Lido di Jesolo gelegen aan het vaste land van Italië nabij Venetië. Een paar maanden later vertrok Luca naar Utrecht in Nederland om Christa op te zoeken. En is toen nooit meer weggegaan.

In 1985, nadat Luca bij verschillende pizzeria’s had gewerkt in Utrecht, streken zij samen neer in het centrum van Amersfoort. Het begon allemaal met een afhaalcentrum en dé stop voor eten na het uitgaan in Amersfoort. Het patatje en de ‘gehaktbal uit enge keuken’ werden langzaam vergezeld met pizza’s.

In 2006 gooide ze het roei om en werd het historisch centrum van Amersfoort een authentiek Italiaans restaurant rijker. De focus kwam vanuit Luca’s achtergrond: traditioneel en simpel Italiaans eten zoals in het noorden van Italië.

Nu nog ligt de focus op het serveren van pizza’s en pasta’s gemaakt op geheel eigen wijze zoals vanuit huis uit. Na meer dan 30 jaar bestaansrecht is Da Luca uitgegroeid tot een bekende in het Amersfoortse horeca circuit. En het uitgaanspubliek dat graag een patatje kwam halen? Die komen nu langs voor heerlijk Italiaans eten samen met de volgende generatie. 

Verse producten - heerlijke gerechten bij Da Luca in Amersfoort

Zelfgemaakte Italiaanse producten

Bij Da Luca gebruiken wij verse ingrediënten en worden vrijwel alle gerechten zelfgemaakt. Vanaf ’s middags is Luca al bezig met het draaien van vers pizzadeeg voor die avond. En Christa staat in de keuken haar verse pesto te maken die gebruikt wordt in en op pasta’s, pizza’s en crostini’s van ons zelfgemaakte brood.

Ook de lasagna, onze specialiteit, en cannelloni worden door ons gemaakt. Kortom, bij Da Luca Amersfoort maken we alles klaar op een geheel eigen manier.

Eigen wijnselectie - de beste Italiaanse wijnen bij Da Luca in Amersfoort

Eigen wijnselectie

De wijnen die wij serveren worden zelf door ons geïmporteerd uit Noord-Italië. De wijnen worden soms geleverd, maar meestal gaan Luca en Christa zelf langs verschillende wijnboeren en -handelaren om een eigen selectie te maken.

Veel van de wijnen die worden geschonken bij Da Luca zul je dus ook niet snel ergens anders vinden. Behalve in Italië natuurlijk!

Actuele

Openingstijden

Helaas hebben wij als team besloten minimaal nog tot 1 maart 2022 dicht te blijven. De laatste twee jaar zijn bij ons zwaar gevallen. Daarom hebben we besloten om nog even de tijd om te nemen wanneer we open gaan en in welke vorm.

Bedankt voor het begrip & hopelijk tot snel!

Team Da Luca